Permanent hårborttagning

PERMANENT HÅRBORTTAGNING
Praktiskt taget alla vid något tillfälle i livet har besvärats av sin hårväxt. Oavsett om du har hår på benen, ryggen eller någon annanstans på kroppen så har du förmodligen plockat, rakat eller vaxat. Med permanent hårborttagning är alla dessa metoder ett minne blott! Du slipper bry dig om din hårväxt och metoden går snabbt, enkelt och smärtfritt.

SÅHÄR GÅR DET TILL

Laserljus från Epilia Diodlaser skapar värme. Laserns ljus absorberas av melanin som finns i håret och transporteras sedan vidare ner till hårroten och värmer upp den till cirka 70 grader, vilket gör att den elimineras.

Hårborttagning med Laser kräver en rad behandlingar för att vara effektivt (6-8 behandlingar). Det finns inga genvägar för denna process. För att lyckas med en permanent hårborttagningsbehandling är hudens biologiska funktioner extremt viktiga. För att kunna eliminera hårväxt måste man träffa hårrötterna i dess tillväxtfas. Överallt på kroppen har vi olika växtfaser vilket påverkar behandlingsintervallerna, i armhålan har vi en behandlingsintervall på cirka 5 veckor och på ben 5-6 veckor. Detta betyder att man biologiskt sett inte kan bli av med oönskad hårväxt på kort tid.

Innan du påbörjar din hårborttagning rekommenderar vi en kostnadsfri konsultation, då vi tillsammans kommer fram till en skräddarsydd behandling just för dig.

permanent hårborttagning

VILKA KAN BEHANDLAS?

Den “perfekta” kunden har ljus hud och mörka grova hårstrån, då är det lättast för laserns ljus att träffa sitt mål och eliminera håret.

Men, utvecklingen har gått framåt. Förut var det i stort sett omöjligt att behandla mörk hud och ljust/grått hår, idag kan man det tack vare ny teknik. Med vår utrustning Epilia kan vi behandla i stort sett alla hud- och hårtyper med gott resultat. Tack vare dess RF funktion blir det lättare för laserns ljus att nå sitt mål (hårroten) och eliminera den. På mörk hud ger den även bra resultat tack vare RF då man kan sänka laserns styrka och öka RF styrkan, vilket ger en god effekt samt minimerar risken för skada på omgivande vävnad.

INNAN BEHANDLINGEN?

Innan du påbörjar en permanent hårborttagningsbehandling hos oss är det viktigt att du inte äter någon medicin som gör dig ljusskänslig, detta kan påverka din behandling och lättare framkalla bieffekter.

Man får inte sola 4 veckor innan eller efter sin behandling, då risken för bränningar och pigmentförändringar ökar.

Plocka, vaxa eller bleka området bör man undvika helt 4 veckor innan sin första behandling och genom hela behandlingskuren. Mer information får ni vid er konsultation!

UTRUSTNINGEN

Vi arbetar med en av de senaste utrustningarna på marknaden, en EPILIA diodlaser med RF. Denna utrustning gör permanent hårborttagning mycket lättare tack vare RF funktionen. RF värmer upp hårroten och gör det lättare för lasern att förstöra den.

Med denna unika metod är det nu även möjligt att behandla ljusa hårstrån som tidigare varit svåra att eliminera. EPILIA har inbyggt kylsystem vilket minimerar obehag under behandlingen.